A takarítás élvezetes is lehet!

Bejegyezte: 2016-05-21Egyéb

Imádom a tisztaságot és a rendet, de zavart, hogy a rengeteg elfoglaltságunk mellett nem maradt időnk a takarításra. Ezért alapítottuk meg feleségemmel közösen a BarZak Takarítószolgálatot Makón – mondja el az alapötletről Asztalos Péter, a cég ügyvezetője.

Elérkeztünk a hatrészes sorozatunk utolsó részéhez, amiben megmutatjuk: a takarítást úgy is el lehet végezni, hogy az élvezetes legyen. Ez is fontos alapköve a kialakult takarítási módszereinknek.

Két gyors megjegyzéssel kezdeném.

Ne sajnáljuk az időt!

Volt már olyan érdeklődőnk, aki nem értette, hogy a háza nagytakarítása miért tart 2 napig 3 fővel, hiszen a takarítónője mindezt megcsinálja egyedül 4 óra alatt. Mi meg azt nem értettük, hogy ha meg van valaki elégedve a takarítónője által nyújtott tisztasággal, akkor miért érdeklődik nálunk? Egy okos háziasszony tudja, hogy a jó munkához idő kell. Ahhoz, hogy nekünk jókedvű ügyfeleink legyenek, elegendő időt kell szánnunk a takarításra. Mi ezt mindenképp megtesszük, nem alkudunk meg, nem végzünk félmunkát.

Hogyan tudunk spórolni az idővel?

Ön is mondta már? “Ahogy végére érek a ház takarításának, kezdhetem az elejéről.” A nők legtöbbjében feszültséget okoz a soha véget nem érő takarítás. Éppen ezt az időt tudjuk megspórolni a megrendelőinknek. Amennyiben ránk bízza háza tisztaságát, a takarításra szánt időt töltheti családjával, akár hódolhat az Ön vagy a férje hobbijának. Hatrészes sorozatunk utolsó részében is összegyűjtöttünk néhány olyan praktikát, ami még hatékonyabbá és élvezetesebbé teszi a takarítást, amennyiben azt saját maga végzi.

Jöjjenek a mai jótanácsok, ha mégis maguk tartják tisztán az otthonukat:

1.tanács: A takarításra szánt nap előestéjén vegyük elő a színes kisvödröket és áztassuk a vegyszeres vízbe a megfelelő színű törlőkendőket. FONTOS! Tartsuk be a hígítási mértéket! Amennyiben nincs előírás, akkor használjunk először inkább kevesebb vegyszert. Mivel a kendők be vannak áztatva, ezért nem szükséges erős szereket használni. FONTOS! A szeres vödröket zárjuk el, nehogy a gyerekek kezei közé kerülhessenek. Általában is igaz, hogy a tisztítószereket tartsuk zárható, de inkább gyerek által el nem érhető magasságban. Másnap használjunk színkódolt gumikesztyűt, nehogy kimarja a kezünket a vegyszer.

2. tanács: Már előző nap tegyünk rendet, így a takarítás tényleg takarítás lesz és nem pakolás. Ezt a két tevékenységet válasszuk külön. Ezáltal élvezetessé, haladóssá válik majd a munka. A pakolás is legyen átgondolt. Először dobáljuk ki mindent ami szemét. Aztán hordjunk mindent a megfelelő helyiségbe. Végül szobáról szobára haladjunk és azon belül pakoljunk mindent a helyére.

3. tanács: A takarítás haladási irányát is tervezzük meg előre. Mindig fentről lefele haladjunk, és az ajtónál fejezzük be. A szobák után érdemes a konyhát, majd a fürdőszobát takarítani és a legvégére a wc-t hagyjuk, hiszen oda öntünk ki minden piszkos vizet, ami a takarítás során keletkezik.

4. tanács: Kényeztessük az orrunkat is. Használjunk olyan bútorápolót vagy tisztítószert, aminek kellemes az illata! Micsoda öröm, ha bárki érkezik hozzánk és azonnal megcsapja a kellemes illat. Rögtön kapjuk a bókokat, hogy szorgalmasak vagyunk, és szép tisztaság van az otthonunkban.

5. tanács: A takarítás a törlőkendők mosásával záruljon, ne hagyjuk másnapra. Az elkoszolódott törlőkendőket egész nap egy helyen gyűjtjük. A nap végén öblítsük ki HIDEG vízzel. Semmiképp se használjunk meleg vizet, mert akkor belefő a kosz a kendőbe. Néhány átnyomkodás után, tegyük a mosógépbe és a megengedett hőmérsékleten mossuk ki. Nem szabad öblítőt használni a mosáshoz, hiszen vegyszermentesnek kell lennie a törlőkendőknek, hogy a következő takarításnál ne az öblítővel vegyüljön a tisztítószer. A kendők mellett ne feledkezzünk el a vödrökről és az egyéb eszközökről sem. Mindet mossuk tisztára.

6. tanács: Tároljuk rendezett helyen a színes kendőket, szivacsokat, vödröket, kesztyűket és a tisztítószereket. Ezeknek az elpakolása is élménnyé válik, hiszen szépek, színesek és tiszták.

Tehát a mai jótanácsunk a következő: használják azt a jól és hatékonyan működő rendszert, amit az elmúlt hetekben megismertek.

Hatrészes sorozatunk végéhez érkeztünk. Köszönjük, hogy velünk tartottak. Reméljük, hogy sikerült a takarítást egy picit jobban szerethetőbbé tenni. Bízunk abban, hogy tudtunk érdekes ötletekkel szolgálni.

Facebookos kedvelőinket a közeljövőben megajándékozzuk a szőnyeg és kárpittisztítás fortélyaival!