Takarítsunk, de okosan!

Bejegyezte: 2016-04-15Egyéb

Ha fontos Önnek lakása tisztasága, akkor érdemes tovább olvasnia, hiszen olyan titkokat osztunk meg, amelyek a takarításra szakosodott BarZak Kft. működésének legfontosabb alapjai. Ezek a módszerek ugyanis egyszerűen alkalmazhatóak a hétköznapi életben, saját otthonukban is. Ha már ideáig eljutott, akkor javaslom, hogy haladjon is tovább, hiszen a szövegkörnyezetbe „elrejtett” képeknek is kiemelten fontos jelentősége lesz

Egy nagyon érdekes felmérés szerint az emberek több mint fele a tisztaságot társítja a higiéniával. A csillogó tisztaság nem feltétlenül jelent higiénikus környezetet, hiszen baktériumok még csak nem is láthatóak. Nemrégiben a sajtó is attól zengett, hogy milyen fertőzéseket lehet kapni egy egyszerű korházi ellátás alatt. Nagyon sok hozzászóló saját tapasztalatokkal is rendelkezett. Ha belegondolnak, hogy mit várnak el a kedvenc kávézójuktól, éttermüktől, vagy éppen a kórháztól, – ahol egyébként a gyógyulás érdekében tartózkodnak – ez teljes mértékben érthető is. A megfelelő higiénia elérésére egy jól alkalmazható módszert ajánlunk, amely bárki számára elérhető és nem jelent plusz kiadást a családnak.

Ez a módszer a „4 szín technológia”. Nagyon kevés helyen alkalmazzák, noha azon kívül, hogy higiénikus, még bizalmat is épít az ügyfelekben, akik látják.

De mit jelent ez?

Csupán annyit, hogy az otthonunkban lévő különböző típusú helyiségeket különböző színű, vagy inkább színkódú eszközökkel takarítjuk.

Piros színt csakis kizárólag a WC-ben használjuk. Van egy piros kesztyűnk, törlőkendőnk vagy szivacsunk, illetve piros kisvödrünk, melyekkel csak és kizárólag a mellékhelyiséget takarítjuk. Mivel a piros színű szivaccsal csak a WC-ben takarítunk, ezért kizárjuk, hogy onnan bármilyen szennyeződés átkerüljön az étkezőasztalra. Nem ugyanezt várjuk el a már említett étteremtől, kávézótól, vagy netán a kórháztól? Dehogynem! Éppen ezért Önök se takarítsanak a WC-ben használt ronggyal más helyen található, egyéb felületeket!

A következő szín a sárga. A sárga törlőkendővel, szivaccsal, és kisvödörrel dolgozzunk a fürdőszobában! Nagyon sok helyen együtt van a WC és a fürdő, de a BarZak Takarítószolgálat munkatársai még ilyenkor sem keverik össze a színeket. Ön se tegye! A WC-t és környékét pirossal, az egyéb felületeket a sárga színű eszközökkel tisztítsuk!

A harmadik szín a zöld. Ezzel a „színnel” a konyhában és az étkezőben, tehát az ételek környékén dolgozzunk. Használjunk zöld kesztyűt, zöld szivacsot, törlőkendőt és zöld kisvödröt.

Az utolsó, azaz negyedik, a kék szín. Kék színű kesztyűt, kendőt és vödröt használjunk általános portörlésre a lakás más helyiségeiben.

De mi erre a bizonyíték?

A fentebb ismertetett színkódolást a gyártók is alkalmazzák. Ha vastag gumikesztyűt keresünk, akkor megfigyelhetjük, hogy az piros vagy esetleg zöld színű. Mindez azért van, mert ez a két hely, ahol a legerősebb vegyszerekkel találkozhatunk. A leghosszabb mandzsettája a zöld kesztyűnek van, mert a konyhában – például egy sütő zsíroldásánál – mélyen be kell nyúlni egyes helyekre, hogy a belső felületeket is elérjük. Ennek okán ezeket hosszabb mandzsettával készítik. Nagyon fontos, hogy továbbra sem professzionális eszközökről beszélünk, hanem a boltokban kapható termékekről.

S most álljanak fel egy pillanatra és nézzenek csak körbe az otthonukban! Szinte biztos, hogy ilyen szivacsokat vagy törlőkendőket látnak, csakhogy eddig nem tudták, hogy miért pont ilyen színűek. Állításom bizonyításaképpen én is elmentem egy makói áruházba, ahol készítettem pár fotót az ott kapható takarítási eszközökről.

Látható, hogy a szivacsokat, a súrolókat, a kesztyűket, sőt még a vödröket is ellátták színkódokkal. Mindez nem véletlen, ez a rendszer nagyon régóta működik, csak sajnos kevesen ismerik, ezért éppen ideje volt, hogy a BarZak Takarítószolgálat felhívja a figyelmet rá.

Természetesen ezeken kívül használhatunk speciális feladatokra külön rongyokat is. Ilyen „hadművelet” például kuka takarítása, vagy netán a cipőpucolás. Mivel a BarZak Takarítószolgálat hitvallása a megfelelő higiénia elérése, ezért a mai napi jótanácsunk a következő: színkódolás.

A következő alkalommal a portörlésről fogok elárulni egy-két érdekes trükköt, melyből Ön is megtudhatja: miként lehet gyorsan, mégis higiénikusan és hatékonyan eltávolítani a port!

Tartson akkor is a BarZak Takarítószolgálattal, amely a por mellett a leplet is lerántja a ragyogó tisztaság érdekében! A munkatársak nevében is köszöni figyelmét Asztalos Péter ügyvezető.