Tisztaságtól ragyogó otthon az ünnepekre

Bejegyezte: 2016-12-29Egyéb

karácsony előtti nagytakarítás körülbelül annyira hiányzik egy háziasszonynak, mint egy lufinak egy rajzszög ölelése. De szerencsére van segítség! A Családi magazin vendége volt Asztalos Péter, a BarZak Takarítószolgálat ügyvezető igazgatója, aki ma is adott pár hasznos tippet, hogy a takarítás gyorsabb, és ami a legfőbb, eredményesebb legyen.

A BarZak Takarítószolgálattól az elmúlt időszakban rengeteg tippet kaphattunk már, a legfontosabb, amit megtanultunk, hogy mindig kevés vízzel és kevés vegyszerrel érdemes elvégezni akár a bútortisztítást, akár a felmosás. A takarításban az egyik legnagyobb rém a portalanítás. Por mindig is volt, és mindig is lesz, és bizony a heti portörlés és porszívózás igazi sziszifuszi munkának tűnik. De ezt is el lehet úgy végezni, hogy tökéletes legyen a végeredmény, és ne csak fél órára. Amire szükségünk van az egy jó porszívó, és pár törlőkendő.

A porszívó kiválasztásánál nem a felvett teljesítmény a fontos, hanem a szívó teljesítmény, illetve a megfelelő szűrőrendszer is lényeges, hogy az a por, amit már csapdába ejtettünk, ott is maradjon. És ajánlott nem csak a szőnyeget, parkettát felporszívózni, de a falakat – különösen a faliszőnyeget – sőt, a mennyezetet is átporszívózni. Ott is van bőven por. Így nem történik majd meg az, hogy a kimerítő takarítás után leülünk, feltesszük a lábunkat, és a napsugár csíkjában táncoló, kavargó porszemekben gyönyörködünk.

Olvassa ela teljes cikket a promenad.hu-n